PU grindvloeren


PU grindvloeren


Bij Paenen coatings begrijpen we dat een vloer niet alleen functioneel moet zijn maar ook die extra uitstraling moet geven aan uw ruimte. Een PU grindvloer (polyurethaan grindvloeren) dient altijd aangebracht te worden op een vaste ondergrond van beton of cement. Deze vloer is even geschikt voor zowel binnen als buiten. Deze vloer bestaat uit verschillende harsen zodat de kleur niet veranderd wanneer het in contact komt met Uv-licht. Dit komt omdat de laag UV-filters bevat. Doordat onze PU grindvloer bestaat uit een dikke component van grind met hars, heeft deze voldoende body en dient er maar een laag aangebracht te worden. Het duurt ongeveer twee dagen om deze vloer te leggen. 

PaenenCoatings Vloer plaatsen

Opbouw

Opbouw van PU grindvloeren


De opbouw van de PU grindvloeren zijn opgedeeld in verschillende materialen. Als eerst gaat er over de vaste ondergrond die bestaat uit beton of cement een primer aangebracht. Dan wordt de PU houdende hars gemengd met het grind. Het grind is in allerlei kleuren verkrijgbaar zodat deze perfect voldoet aan uw wensen. Het is ook mogelijk om met dit type vloer een marmer look te creëren. Vervolgens kan er nog gekozen worden voor een open of gesloten structuur. Wanneer er gekozen wordt voor een gesloten structuur, wordt er nog een additionele pasta als laatste laag aangebracht om zo de openingen te sluiten. Dit geeft de vloer een gladde structuur.

Aanleg terras in Eindhoven met een grindvloer

Voordelen

De voordelen van een PU grindvloer


PU grindvloeren zijn populair in de zakelijke commerciële sector. Ze bieden namelijk verschillende voordelen voor vele locaties.

Diverse uitvoeringen

De mogelijkheden van de uitvoeringen zijn divers. Deze wordt volledig op maat samengesteld zodat er aan al uw specifieke wensen wordt voldaan. Of u nu kiest voor een neutrale look of juist voor een aanwezige kleur, het is allemaal mogelijk. Daarnaast is de vloer in verschillend structuren en zelfs in een marmer look te leggen.

Onderhoudsvriendelijk

Het onderhoud van PU grindvloeren is eenvoudig. Regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen is voldoende om de vloer in topconditie te houden. De polyurethaanhars zorgt voor een beschermende laag die vuil en vlekken afweert.

Duurzaam en een hoge kwaliteit

PU grindvloeren staan bekend om zijn buitengewone duurzaamheid en sterkte. De vloeren zijn bestand tegen zware belasting en slijtage. Hierdoor zijn ze ideaal voor ruimtes met intensief gebruik. Ze gaan dan ook een leven lang mee mits deze goed onderhouden wordt.

Waterdicht en chemisch bestendig

Deze vloer is volledig waterdicht. Wat hem ook goed bestand maakt tegen diverse chemicaliën, oliën en vetten. Deze vloer is uitermate geschikt voor in natte en vochtige ruimtes, wat hem dus ook geschikt maakt voor buiten.

Toepassingen

Toepassingen van PU grindvloeren


Door de diversiteit in de afwerking is deze vloer geschikt voor verschillende doeleinden. Deze vloer wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in showrooms omdat het goed bestand is tegen intensief gebruik. Door de diverse uitvoeringen kan deze helemaal naar eigen hand gemaakt worden, perfect passend in de juiste sfeer voor uw bedrijf. Door het gemak in onderhoud biedt deze vloer de uitkomst voor wanneer er veel klanten over de vloer komen. Zo houdt u een uitnodigende en nette uitstraling. Doordat de vloer waterbestendig is, wat cruciaal is voor vochtige ruimtes. Is deze vloer ook uitermate geschikt voor rondom en in zwembaden maar bijvoorbeeld ook voor: tuincentra, bouwmarkten en winkelcentra.

Projecten