PU gietvloeren


PU gietvloeren


Bij Paenen Coatings bieden wij verschillende en van hoge kwaliteit PU gietvloeren aan. Deze naadloze vloeren worden gemaakt van polyurethaan. Dat is de welbekende kunststof die bekend staat om zijn duurzaamheid, flexibiliteit en onderhoudsvriendelijkheid. Deze vloer kan gegoten worden op iedere geëgaliseerde ondergrond in diverse kleuren. Een must is dat deze volledig waterpas moet zijn en eventuele scheuren worden op professionele wijze dichtgezet. Deze vloer heeft een iets langere tijd nodig om gelegd te worden, namelijk rond de 3 dagen. PU gietvloeren worden veelal geplaatst in omgevingen waar een harde vloer gewenst is. De ideale vloer voor logistieke en industriële doeleinden maar ook zeker voor detailhandel.

PaenenCoatings Vloer plaatsen

Opbouw

Opbouw PU gietvloeren


De opbouw van PU Gietvloeren zijn in verschillende lagen opgedeeld. Als eerst wordt er een primer aangebracht. Daarna komt er over de primer een schraplaag. Dit zorgt ervoor dat alle oneffenheden worden verwijderd. Vervolgens wordt de gietlaag aangebracht, deze kan gegoten worden met verschillende afwerkingen in iedere kleur. Deze laag heeft een dikte van 10 tot 15 mm en weegt 3 tot 4 kg per m2. U kan kiezen voor een matte of glanzende uitvoering. Als laatst wordt het afgelakt met een krasbestendige slijtlaag. Deze laatste laag is dan ook essentieel om dagelijkse gebruik sporen te voorkomen.

Aanleg PMMA systeem bij House of Cars

Voordelen

De voordelen van een PU gietvloer


Doordat deze vloer duurzaam en krasbestendig is, is deze vloer uitermate geschikt voor diverse ruimtes van verschillende bedrijven. 

Duurzaam en een hoge kwaliteit

PU gietvloeren staan bekend om zijn buitengewone duurzaamheid en sterkte. De vloeren zijn bestand tegen zware belasting en slijtage. Hierdoor zijn ze ideaal voor ruimtes met intensief gebruik.

Uv-bestendig

In tegenstelling tot sommige andere vloermaterialen hebben PU-vloeren een uitstekende UV-bestendigheid, wat betekent dat ze niet vergelen of vervagen bij blootstelling aan zonlicht. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor ruimtes met grote ramen of veel natuurlijk licht.

Onderhoudsvriendelijk

Het naadloze karakter van PU-vloeren maakt ze gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Ze hebben geen voegen of naden waar vuil en bacteriën zich kunnen ophopen, wat zorgt voor een hygiënisch oppervlak dat eenvoudig schoon te houden is.

Waterdicht en chemisch bestendig

Deze vloer is volledig waterdicht. Wat hem ook goed bestand maakt tegen diverse chemicaliën, oliën en vetten. Deze vloer is uitermate geschikt voor in natte en vochtige ruimtes, wat hem dus ook geschikt maakt voor buiten.

Diverse uitvoeringen

De mogelijkheden van de uitvoeringen zijn divers. Deze wordt volledig op maat samengesteld zodat er aan al uw specifieke wensen wordt voldaan. Of u nu kiest voor een neutrale look of juist voor een aanwezige kleur, het is allemaal mogelijk.

 

Toepassingen

Toepassingen van PU gietvloeren


PU gietvloeren zijn veelzijdig toepasbaar, waardoor ze ideaal zijn voor een breed scala aan ruimtes. Hun flexibiliteit maken ze perfect voor uw bedrijf, waar ze een comfortabele en duurzame ondergrond bieden De uitstekende thermische en akoestische isolatie is voordelig in zowel huizen als kantoren, omdat ze helpen een constante temperatuur te handhaven en het geluidsniveau te verminderen. In industriële omgevingen zorgen de duurzaamheid en chemische bestendigheid van PU vloeren ervoor dat ze intensief verkeer en blootstelling aan verschillende stoffen kunnen weerstaan. Bovendien is de vloer Uv-bestendig waardoor het geschikt is voor ruimtes met veel natuurlijk licht, terwijl het naadloze en gemakkelijk te reinigen oppervlak perfect is voor het handhaven van hygiëne in commerciële omgevingen zoals restaurants en gezondheidszorgfaciliteiten. Met aanpasbare kleuren en afwerkingen kunnen PU vloeren worden afgestemd op elk interieur, wat de uitstraling van onder andere showrooms en winkelruimtes versterkt.

Projecten