PMMA wand systemen (Paenen presto-systeem)


PMMA wand systemen


Bij Paenen Coatings bieden we hoogwaardige PMMA wandsystemen aan. Deze bedrijfswandcoating is samengesteld uit polymethylmethacrylaat (PMMA) en fijn zand gebonden met PMMA-hars. Het materiaal staat bekend om zijn uitzonderlijke sterkte, duurzaamheid en chemische bestendigheid. Hierdoor is deze coating dan ook uitermate geschikt voor diverse toepassingen zoals: bedrijven in de foodsector, werkplaatsen en de agrarische sector. Doordat deze wand goed tegen verzuring kan wordt deze dan ook vaak aangebracht in een stalklimaat.

Het grote voordeel aan deze wand is dat het binnen een dag is gemonteerd en dezelfde dag nog te gebruiken is. De PMMA wand is vooral geschikt voor buiten en dient de applicatie door echt vakmanschap aangebracht te worden. Deze wand kan alleen geschikt zijn voor binnen ruimtes wanneer hier voldoende ventilatie aanwezig is. Dit heeft te maken met het chemische proces en het producttype

PaenenCoatings Vloer plaatsen

Opbouw

Opbouw van PMMA wand systemen


De opbouw van de PMMA wand systemen zijn in verschillende lagen opgedeeld.

Als eerst wordt de wand geschuurd of gestraald zodat de lagen goed hechten. Vervolgens komt daar een primer overheen zodat deze goed hecht aan de onderlaag.

Als laatst wordt hier een twee laags wandcoating overeen aangebracht in de gewenste ralkleur. Deze lagen zijn flexibel en sneldrogend waardoor de ruimte snel weer gebruikt kan worden. 

Aanleg PMMA systeem bij House of Cars

Voordelen

Voordelen van PMMA wand systemen


PMMA wand systemen bieden een breed scala aan voordelen voor veelzijdige locaties.

Zeer snelle droogtijd

Het grootste voordeel van deze wand is misschien wel dat het een zeer snelle droogtijd heeft. Wij plaatsen oppervlakten tot 300 m2 binnen een dag en vervolgens heeft het een uithardingstijd van maar twee uur nodig. Hierna is de vloer volledig droog en weer klaar voor gebruik.

Duurzaam en een hoge kwaliteit

PMMA wand systemen staan bekend om zijn buitengewone duurzaamheid en sterkte. De wanden zijn bestand tegen zware belasting en slijtage. Hierdoor zijn ze ideaal voor ruimtes met intensief gebruik.

Chemisch bestendig

Het PMMA-systeem is zeer resistent tegen chemische stoffen. De wanden bieden een uitstekende weerstand tegen een groot aantal chemicaliën en zuren.

Hygiëne en onderhoud

De naadloze afwerking van PMMA wanden maakt ze gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Ze zijn bestand tegen vlekken en bacteriegroei. Ideaal voor een omgevingen waar hygiëne cruciaal is.

Diverse uitwerkingen

PMMA wand systemen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen. Hierdoor kunnen bedrijven hun inrichting aanpassen aan hun specifiek eisen en behoeften.

Toepassingen

Toepassingen van PMMA wand systemen


Doordat de PMMA coating een zeer snelle droogtijd heeft minimaliseert dit de stilstand in processen en zorgt het er dus voor dat bedrijven snel weer operationeel kunnen zijn. Er is dus geen sprake van een lange renovatie periode op dit gebied.

De wanden zijn bestand tegen zware belasting en slijtage. Hierdoor zijn ze ideaal voor ruimtes met intensief gebruik, zoals: fabrieken, werkplaatsen en een stalklimaat. Ook bieden ze uitstekende weerstand tegen een groot aantal chemicaliën en zuren. Dit maakt het materiaal bijzonder geschikt voor aboratoria, chemische fabrieken en andere industriële omgevingen waar chemische blootstelling aanwezig is. Daarnaast zijn de wanden bestand tegen vlekken en bacteriegroei, wat ze ook ideaal maakt voor gebruik in de voedingsindustrie, ziekenhuizen en andere omgevingen waar hygiëne cruciaal is.

De oplevering van de wanden is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen. Dit biedt niet alleen functionele voordelen maar draagt ook bij aan een aantrekkelijke en professionele uitstraling.

Projecten