PMMA vloer systemen (Paenen presto-systeem)


PMMA vloer systemen


Bij Paenen Coatings bieden we hoogwaardige PMMA vloersystemen aan. Deze bedrijfsvloercoating is samengesteld uit polymethylmethacrylaat (PMMA) en fijn zand gebonden met PMMA-hars. Het materiaal staat bekend om zijn uitzonderlijke sterkte, duurzaamheid en chemische bestendigheid. Hierdoor is deze coating dan ook uitermate geschikt voor diverse toepassingen zoals: bedrijven in de foodsector, werkplaatsen en automotive.

Het grote voordeel aan deze vloer is dat het binnen een dag is gelegd en dezelfde dag nog  te gebruiken is. De PMMA vloer is vooral geschikt voor buiten en dient de applicatie door echt vakmanschap aangebracht te worden. Deze vloer kan alleen geschikt zijn voor binnen ruimtes wanneer hier voldoende ventilatie aanwezig is. Dit heeft te maken met het chemische proces en het producttype.

PaenenCoatings Vloer plaatsen

Opbouw

Opbouw van PMMA vloer systemen


De opbouw van de PMMA-vloer systemen zijn in verschillende essentiële lagen opgedeeld.

Het PMMA-systeem kan gelegd worden op verschillende ondergronden zoals: beton, tegelvloeren en zandcement. Als eerst wordt de vloer geschuurd of gestraald voor de hechting. Wanneer een vloer beschadigd is en hersteld moet worden dan voegen we hier een flexibele hars of mortel aan toe.

Vervolgens komt daar een primer overheen zodat deze hecht aan de ondergrond. Wanneer de ondergrond uit tegels bestaat dan wordt hier een egalisatie laag aan toegevoegd. En wanneer deze van beton is dan wordt hier een dikke gietlaag overheen aangebracht. Deze laag wordt ingestrooid met kwartzand of glaskorrel.

Als laatst wordt de sealer laag aangebracht op een schoongeveegde of geblazen vloer. Afhankelijk van het gewenste effect gaat deze laag er 1 tot 3 keer overheen. Wij kiezen voor een transparante sealer omdat deze het sterkste en volledig sluitend is. Wat weer zorgt voor de beste kwaliteit en een lange levensduur.

Aanleg PMMA systeem bij een varkenshouder

Voordelen

De voordelen van een kunststofvloer


PMMA vloercoating systemen bieden een breed scala aan voordelen voor zowel industriële als commerciële toepassingen.

Zeer snelle droogtijd

Het grootste voordeel van deze vloer is misschien wel dat het een zeer snelle droogtijd heeft. Wij plaatsen het systeem binnen een dag en vervolgens heeft het een uithardingstijd van maar twee uur nodig. Hierna is de vloer volledig droog en weer klaar voor gebruik.

Duurzaam en een hoge kwaliteit

PMMA vloer systemen staan bekend om zijn buitengewone duurzaamheid en sterkte. De vloeren zijn bestand tegen zware belasting en slijtage. Hierdoor zijn ze ideaal voor ruimtes met intensief gebruik.

Chemisch bestendig

Het PMMA-systeem is zeer resistent tegen chemische stoffen. De vloeren bieden een uitstekende weerstand tegen een groot aantal chemicaliën en zuren.

Hygiëne en onderhoud

De naadloze afwerking van PMMA vloeren maakt ze gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Ze zijn bestand tegen vlekken en bacteriegroei. Ideaal voor een omgevingen waar hygiëne cruciaal is.

Diverse uitwerkingen

PMMA vloercoatings zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen. Hierdoor kunnen bedrijven hun vloeren aanpassen aan hun specifiek eisen en behoeften.

Veiligheid

Deze vloeren kunnen worden uitgerust met antislip afwerkingen om de veiligheid te verhogen.

Toepassingen

Toepassingen van PMMA vloer systemen
 


Doordat de PMMA coating een zeer snelle droogtijd heeft minimaliseert dit de stilstand in productieprocessen en zorgt het er dus voor dat bedrijven snel weer operationeel kunnen zijn. Er is dus geen sprake van een lange renovatie periode op dit gebied.

De vloeren zijn bestand tegen zware belasting en slijtage. Hierdoor zijn ze ideaal voor ruimtes met intensief gebruik, zoals: fabrieken, magazijnen en werkplaatsen waar zware machines over de vloer gaan. Ook bieden ze uitstekende weerstand tegen een groot aantal chemicaliën en zuren. Dit maakt het materiaal bijzonder geschikt voor laboratoria, chemische fabrieken en andere industriële omgevingen waar chemische blootstelling aanwezig is. Daarnaast zijn de vloeren bestand tegen vlekken en bacteriegroei, wat ze ook ideaal maakt voor gebruik in de voedingsindustrie, ziekenhuizen en andere omgevingen waar hygiëne cruciaal is.

De oplevering van de vloeren is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen. Dit biedt niet alleen functionele voordelen maar draagt ook bij aan een aantrekkelijke en professionele uitstraling. Hierbij kan een optie met antislip laag aan worden toegevoegd, dit is dan ook essentieel voor in omgevingen waar gemorste vloeistoffen een risico kunnen vormen.

Projecten