Epoxy gietvloeren industrieel


Epoxy gietvloeren industrieel


Bij Paenen Coatings bieden we hoogwaardige Epoxy gietvloeren aan. Een gietvloer is een naadloze vloer waarbij vloeibaar materiaal over de ondervloer wordt gegoten en gelijkmatig wordt verspreid. Het wordt steeds populairder om een epoxy gietvloer te plaatsen in warenhuizen, loodsen, kantoorpanden en zelfs in woningen door zijn strakke en moderne uitstraling. Door het mengsel van verschillende componenten worden de vloeren in verschillende lagen aangebracht. Daardoor is er niet een vast standaard gietvloer maar zijn er vele variaties mogelijk. De Epoxy gietvloeren worden gegoten in een dikte van 0,5 tot 1 cm.  Wij leggen de Epoxy gietvloer in twee dagen, hierna is de ruimte weer klaar voor optimaal gebruik.

PaenenCoatings Vloer plaatsen

Opbouw

Opbouw van Epoxy gietvloeren


De opbouw van de Epoxy industriële gietvloeren zijn in de volgende lagen opgedeeld. Als eerst wordt de onderlaag goed geschuurd en gestraald. Wanneer deze volledig egaal is wordt de primer aangebracht in de gewenste kleur en afwerking. Tot slot wordt de schraplaag aangebracht die ervoor zorgt dat alle gaten volledig gedicht worden.

Aanleg PMMA systeem bij House of Cars

Voordelen

De voordelen van een Epoxy gietvloer


Een Epoxy gietvloer biedt diverse mogelijkheden wat ze dan ook niet voor niets zo populair maakt voor zowel industriële als commerciële doeleinden.

Eenvoudig onderhoud

Een van de grootste voordelen is dat het onderhouden van een Epoxy gietvloer erg eenvoudig is doordat je het gemakkelijk kan schoonmaken. Dit komt door de naadloze afwerking. Hierdoor kan er geen vuil in naden en voegen komen wat deze vloer veel toegankelijker maakt dan bijvoorbeeld tegels of een pakketvloer.

Waterdicht en chemisch bestendig

De Epoxy vloer is volledig waterdicht. Wat hem ook goed bestand maakt tegen diverse chemicaliën, oliën en vetten. Deze vloer is dus ook uitermate geschikt voor in natte en vochtige ruimtes.

Thermische Stabiliteit

Epoxy vloeren zijn bestand tegen temperatuurschommelingen, wat ze stabiel maakt in zowel warme als koude omgevingen. Dit is vooral nuttig in industriële omgevingen met wisselende temperaturen.

Voor iedere ondergrond

In combinatie met de juiste voorbereiding is deze vloer op vrijwel elke ondergrond aan te leggen. Hierdoor biedt deze vloer voor diverse organisaties mogelijkheden, zonder dat de ondergrond aangepast dient te worden.

Diverse uitvoeringen

De lagen van de Epoxy gietvloeren zijn beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Hierdoor kunnen de gietvloeren worden aangepast aan de unieke behoeften van elke ruimte. Dit maakt ze ook geschikt voor commerciële toepassingen zoals showrooms en winkels.

Toepassingen

Toepassingen van Epoxy gietvloeren


Doordat een Epoxy gietvloer erg hygiënisch is door het gemakkelijke onderhoud biedt deze vloer de perfecte uitkomst voor in de horeca, AGF of vleesindustrie. Het gebruik van epoxy vloercoating is namelijk goedgekeurd voor de HACCP-regelgeving. 

Daarnaast is door de chemische bestendigheid de vloer ook erg geschikt voor industriële bedrijven die veel werken met chemische processen en agressieve reinigingsmiddelen.

Opvolgend zijn ze ook geschikt voor commerciële toepassingen zoals showrooms, winkels en warenhuizen, door het grote oppervalk van deze bestemmingen is deze vloer relatief goedkoper.

Projecten