Circulaire vloersystemen (Paenen Pearls-systeem) gerecycled glass


Circulaire vloersystemen (Paenen Pearls-systeem) gerecycled glass


Bij Paenen Coatings bieden we hoogwaardige Circulaire vloersystemen aan met gerecycled glas. Deze bedrijfsvloercoating is samengesteld uit polymethylmethacrylaat (PMMA) met gerecycled glas gebonden met hars. Het materiaal staat bekend om zijn uitzonderlijke sterkte, duurzaamheid en chemische bestendigheid. Hierdoor is deze coating dan ook uitermate geschikt voor diverse toepassingen zoals: bedrijven in de foodsector, werkplaatsen en automotive.

Het grote voordeel aan deze vloer is dat deze uitvoering lichter is dan andere. Dit komt doordat het gerecyclede glas lichter is dan natuurzand. Hierdoor wordt het desbetreffende gebouw minder belast en is het hierdoor dus ook geschikt voor een ondergrond die minder zwaar belast mag worden.

PaenenCoatings Vloer plaatsen

Opbouw

Opbouw van Circulaire vloersystemen gerecycled glass


De opbouw van de Circulaire vloersystemen gerecycled glas zijn in verschillende lagen opgedeeld. Als eerst is het belangrijk dat de ondergrond goed geschuurd of gestraald wordt. Dit zorgt ervoor dat de lagen goed zullen hechten aan de ondergrond. Wanneer de vloer hersteld of rechtgemaakt dient te worden dan gaat hier flexibele hars of mortel overheen. Vervolgens wordt er een primer die uit hars bestaat aangebracht. Deze wordt aangebracht met een natuurkorrel voor een goede hechting voor de volgende laag. Wanneer er een tegelvloer ligt da wordt er een egalisatie laag aangebracht. Wanneer er beton ligt dan gaat hier een dikke gietlaag overheen. Deze wordt gebonden met een filler wat zorgt voor de flexibiliteit. Het wordt egaal aangebracht en ingestrooid met de glaskorrel. Vervolgens is het van belang dat de vloer goed wordt schoongeveegd of geblazen. Als laatst komt er een sealer over de vloer. Afhankelijk van het doel wordt deze laag 1 tot 3 keer geplaatst met of zonder antislip. Wij kiezen voor een transparante Sealer omdat deze uitvoering het sterkste is.

Aanleg PMMA systeem bij garagehouder in Leeuwarden

Voordelen

De voordelen van een Circulair vloersysteem


Onze circulaire vloersystemen gerecycled glas bieden verschillende voordelen voor verschillende doeleinden.

Licht materiaal

Het gerecycled glas vloersysteem heeft een lichter gewicht in vergelijking met andere gietvloeren. Door het gebruik van gerecycled glas in plaats van natuurzand, is de vloer aanzienlijk lichter. Dit lagere gewicht maakt de installatie eenvoudiger en sneller, en kan de structurele belasting op gebouwen verminderen.

Duurzaam en een hoge kwaliteit

Deze vloer staat bekend om zijn buitengewone duurzaamheid en sterkte. De vloeren zijn bestand tegen zware belasting en slijtage. Hierdoor zijn ze ideaal voor ruimtes met intensief gebruik.

Chemisch bestendig

Het materiaal is zeer resistent tegen chemische stoffen. De vloeren bieden een uitstekende weerstand tegen een groot aantal chemicaliën en zuren.

Hygiëne en onderhoud

De naadloze afwerking van deze gietvloer maakt het gemakkelijk om deze te reinigen en te onderhouden. Ze zijn bestand tegen vlekken en bacteriegroei. Ideaal voor een omgevingen waar hygiëne cruciaal is.

Diverse uitwerkingen

Is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen. Hierdoor kunnen bedrijven hun vloeren aanpassen aan hun specifiek eisen en behoeften.

Veiligheid

Deze vloeren kunnen worden uitgerust met antislip afwerkingen om de veiligheid te verhogen.

Toepassingen

Toepassingen van Circulaire vloersystemen


Het systeem is bijzonder geschikt voor gebruik in hogere verdiepingen en renovatieprojecten, waar het gewicht van de vloer een belangrijke overweging kan zijn. Het lichtere gewicht draagt ook bij aan lagere transportkosten en een kleinere ecologische voetafdruk.

De vloeren zijn bestand tegen zware belasting en slijtage. Hierdoor zijn ze ideaal voor ruimtes met intensief gebruik, zoals: fabrieken, magazijnen en werkplaatsen waar zware machines over de vloer gaan. Ook bieden ze uitstekende weerstand tegen een groot aantal chemicaliën en zuren. Dit maakt het materiaal bijzonder geschikt voor laboratoria, chemische fabrieken en andere industriële omgevingen waar chemische blootstelling aanwezig is. Daarnaast zijn de vloeren bestand tegen vlekken en bacteriegroei, wat ze ook ideaal maakt voor gebruik in de voedingsindustrie, ziekenhuizen en andere omgevingen waar hygiëne cruciaal is.

De oplevering van de vloeren is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen. Dit biedt niet alleen functionele voordelen maar draagt ook bij aan een aantrekkelijke en professionele uitstraling. Hierbij kan een optie met antislip laag aan worden toegevoegd, dit is dan ook essentieel voor in omgevingen waar gemorste vloeistoffen een risico kunnen vormen.

Projecten